Truc 30 - Tweede Kaagbaan

U weet, een brutaal mens heeft de halve wereld, maar superbrutaal kunt u ook zijn, door nog een nieuwe start- en landingsbaan aan te kondigen, de zgn. 'Tweede Kaagbaan'.

De grondreservering was al voor u gemaakt en loopt nog door tot 2014, dus nu door zetten loont zeker de moeite.

Laat Van Nieuwenhuizen maar zeggen dat het nog niet vaststaat dat deze grondreservering gehandhaafd blijft, dat klinkt goed, maar u weet wel beter.

U kunt natuurlijk veel verzet verwachten, zowel van omwonenden als van klimaatactivisten. Niets van aantrekken is dus het devies, u heeft al vaker met dit bijltje gehakt. Piece of cake, toch?

Denk vooral niet aan de hel die gecreëerd zal worden voor het dorp Rijsenhout. Men woont nu eenmaal dicht bij onze luchthaven, zo goed voor onze economie, dat weet u als geen ander!' En u kunt toekomstige bewoners laten tekenen dat ze niet meer mogen protesteren (zie Truc 15 - Monddood maken).

En slim is natuurlijk ook om door de provincie Noord-Holland een soort tegengas te geven door te vragen om het aantonen van nut en noodzaak door het ministerie. U kunt dan weer de kaart 'economie' (Truc 5 - Economie) trekken en het pleit is beslecht!

En laat iedereen maar mekkeren, dat niemand met de dreiging van die baan iets in het gebied gaat ontwikkelen. Straks draaien die mekkeraars wel om als een blad aan een boom. We mogen toch zeker nog wel een centje verdienen in dit land, kom nou!

Mocht dit dan toch een stapje te ver zijn, dan is het wel een goede troefkaart in het doordrukken van de 40000 extra vluchten op Schiphol en niet te vergeten Lelystad Airport. De Rijsenhouters zullen u dan zeker steunen, al is men in Overijssel en Gelderland dan minder blij. Vergeet ook onze aandeel­houders van KLM niet, waaronder de Staat der Nederlanden!

© 2018 Bob van Marlen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin