Truc 26 - Mobiliseer uw medestanders

Dat linkse gedoe over geluid en klimaat ook altijd! Die socialisten kunnen alleen maar geld uitgeven. Beseft men wel waar en door wie het geld in ons land wordt verdiend?

Gelukkig zijn er nog mensen in dit land die opkomen voor de hardwerkende Nederlander, die recht heeft op zijn verdiende vliegvakantie! Noem dit dan ook in discussies en overleg.

En er zijn best wel veel mensen, die op Schiphol werken, en met plezier dichtbij de luchthaven wonen. Deze kunnen ook wel eens hun stem laten horen, vraag deze blije omwonenden van Schiphol desnoods om een brief te schrijven naar de kamerleden en noem hun steun ook in het debat.

En denk eens aan alle luchtvaartgerelateerde werkgelegenheid, dat mag ook wel eens worden genoemd! Vergeet daarbij het grote belang met hoge toegevoegde waarde van 'cargo' niet, maar zeg niets over de grote hoeveelheid herrie die door deze zware en grote vliegtuigen wordt geprodu­ceerd!

Spreek ook eens over de kansen in de opkomende markten in China en India, waarvoor we hard extra verbindingen nodig hebben.

Vergeet vooral niet te noemen dat Nederland qua innovatie en duurzaamheid voorop loopt met het actieplan 'Slim en duurzaam' in de luchtvaart, terwijl andere landen in de EU zich alleen zorgen maken om vertragingen op luchthavens! Waar vindt u elders zo'n ambitieus plan? Noem nadrukkelijk niet, dat we in het kleine Nederland het grootste lawaaivervuild gebied hebben in verhouding tot onze oppervlakte, en dat dit nog groter zal gaan worden.

Pas op, dat we de luchtvaart in Nederland niet wegjagen! Zeg wel dat we streven naar een 'multi-modale hub', waar ook ruimte komt voor goede en snelle treinverbindingen.

Vergeet niet te wijzen op het 'blauwe gevoel', KLM is onze nationale trots en het mooiste Nederlandse bedrijf, en dit mogen we niet verder uithollen, toch?! In plaats daarvan: tel je zegeningen en wees blij!

Laat KLM onheilstijdingen uiten en spreken over 'een rampscenario'. Laat ze zeggen, dat zonder groei hun 'bestaansrecht onder druk komt te staan' en dat 'veel bedrijven kiezen voor Nederland door het unieke netwerk van bestemmingen vanaf Schiphol'. Zeg ook, dat de sector 'de afgelopen jaren al 754 miljoen heeft bijgedragen aan geluidsisolatie, het schadeschap, het verplaatsen van woonschepen en de aankoop van woningen' en vooral dat 'ondanks extra vluchten het aantal ernstig gehinderden met 55 % is afgenomen'. M.a.w. wat zijn we toch sociaal en ecologisch verantwoord bezig! Niet vermelden, dat op deze manier er nooit een groeistop mogelijk zal zijn, terwijl er echt eens een einde aan moet komen.

Bij tegenwerpingen is het handig om te vragen of men ook een plan heeft voor krimp? Dat zal ze de mond snoeren.

Zeg ook dat we straks de 'Single European Sky' krijgen, wat een grote winst is, omdat onnodig omvliegen kan worden vermeden. Laat niet zien waaar die nieuwe routes dan komen (zie Truc 1 - Informatie). Dit wordt echt een 'win-win' situatie (voor ons dan).

Noem toch ook eens het feit dat Schiphol door zijn hoge tarieven voor lawaaiige vliegtuigen al goed bezig is.

Laat het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) ook hun zegje doen als belanghebbenden. Zinnen als: 'een duurzame ontwikkeling van de luchtvaart is voor ANVR essentieel' en de volgende redenering zullen het goed doen: 'Wij vinden het belangrijk dat jij en jouw klanten ook na 2020 kunnen vliegen vanaf Schiphol ongeacht of dit nu voor een zakenreis is of voor vakantie. Indien alleen actiegroepen, omwonenden en milieuorganisaties reageren, ontstaat een onevenwichtig beeld van wat belangstellenden denken over Schiphol. De stem van gebruikers van de luchthaven, maar óók van de mensen wiens werk samenhangt met het kunnen vliegen vanaf Schiphol, is net zo belangrijk!'

Wat te denken van de oproep: 'Jij hebt dus óók alle recht om te reageren en je standpunt duidelijk te maken', daar valt toch geen speld tussen te krijgen?

© 2018 Bob van Marlen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin