Truc 24 - Salami tactiek

De nieuwe MER Schiphol 2018 geeft nogal gemor, hoe moeten we dat nu handig opvangen?

Het antwoord is: gebruik 'nieuwe' termen als 'beperkt groeien', 'niet de volledige groeiruimte benutten', 'gematigde groei', 'gecontroleerde groei ook, waarbij per jaar slechts een beperkt aantal nieuwe vluchten mogelijk is'. Dat klinkt toch al heel wat beter, niet?

Zeg zelfs: '40.000 extra vluchten in drie jaar tijd is veel te snel.'

De volgende zin is ook een knaller: 'In de MER is eerst gekeken of bij de 500.000 vluchten tot eind 2020 het aantal ernstig gehinderden binnen de wettelijke normen blijft en zelfs nog vijf procent lager kan uitvallen. Dat is ruim gelukt. Ook na 2020 is ruimte voor groei en zelfs verrassend veel.'

U ziet het is toch niet zo moeilijk. Geef ook aan dat het sterk benadeelde Schiphol 'nu slechts beperkt vier banen tegelijkertijd mag inzetten van starts en landingen.' En noem het afgesproken maximaal aantal van 80 vtb's per dag op die vierde baan een 'knelpunt dat we aan de onderhandelingstafel moeten zien op te lossen.' De uitkomst wordt natuurlijk, dat dit knellende aantal helaas zal moeten worden verhoogd.

Let wel op uw gezichtsuitdrukking. U dient serieus, meelevend en zelfs bezorgd over te komen. Kijk uit met de uitdrukking in uw ogen en voorkom ongewenst glimlachen, oefen desnoods voor de spiegel!

En ach, die arme Aalsmeerders en Amstelveners, die zitten straks weer gewoon op het oude niveau, en ze dachten er vanaf te zijn met de door hen in 2000 verwelkomde 'polderbaan', die overigens een herriezone tot voorbij Alkmaar heeft gecreëerd. Niet over praten dus!

© 2018 Bob van Marlen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin