Truc 2 - Inspraak

Geef burgers zogenaamde inspraak met een evaluatie na enkele jaren.

Met de moderne communicatiemiddelen (internet) moet u er rekening mee houden, dat de oppositie beter zal zijn geinformeerd dan vroeger, en ook getalsmatig zal toenemen. Dit is logisch want door de groei van de luchtvaart zullen steeds meer burgers met lawaai en vervuiling worden belast, maar pas op, deze waarheid mag niet teveel doordringen in de bevolking (zie Truc 1).

Met inspraak moet dan ook omzichtiger worden omgegaan dan voorheen (zoals bij de evaluatie bij het indienstnemen van de Polderbaan, waarbij in 2007 schriftelijke reacties van burgers werden verzameld en opgestuurd naar belangstellenden, overigens met voldoende reacties van de direct belanghebbenden, die de noodzaak van groei benadrukken).

Het bundelen en toezenden van inzendingen van verontruste burgers dient dan ook vervangen te worden door het uitbrengen van samenvattingen en interpretaties van uw kant. Dit geeft dan gelijk de kans eerlijke en daarom bedreigende informatie uit te filteren, en u voorkomt tevens dat onderliggende emoties zichtbaar worden. Vermeld hierbij duidelijk dat uw afweging met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is gedaan. Blijf hierbij natuurlijk wijzen op het grote economische belang van het nieuwe vliegveld of de nieuwe baan (Zie Truc 5). We gaan immers niet terug naar 'het stenen tijdperk' of de 'tijd van de paardentram'. Dit soort onterechte over-drijvingen doen het nog altijd goed, mits met voldoende verontwaardiging uitgesproken!

Beloof waar nodig zgn. 'pilots' of experimenten, waarvan de uitkomst niets zal veranderen.

Verander daarna niets of slechts marginaal (kleine aanpassingen van routes of bochtstralen).

Let op dat zelfs de groei van de luchthavencapaciteit op geen enkele wijze zal worden verminderd.

© 2018 Bob van Marlen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin